Over

DeborahBruin2013 Deborah Bruin (1983) behaalde in 2011 Cum Laude haar meesterstitel in zowel Straf- als Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De scriptie waarmee de opleiding werd afgerond was getiteld “Onkruid vergaat niet”, een gecombineerde scriptie over de ontwikkeling van het Nederlandse coffeeshopbeleid en de samenwerking tussen straf- en bestuursrecht. De scriptie werd beloond met een negen en in een oplage van 150 stuks gedrukt op zowel hennep- als biologisch papier. Het Platform Cannabis Nederland besloot tot een herdruk van 5000 stuks, welke is uitgegeven door Organic Press. Het werk is aangeboden aan een scala van voorname spelers in de wereld van de cannabis.

Kenmerkend aan Deborah is haar intrinsieke motivatie om iets te betekenen en zaken in het positieve te veranderen. Verder kan zij worden omschreven als een gedreven persoonlijkheid, gepassioneerd in haar vak, energiek, met een Rotterdamse “no-nonsense” mentaliteit.

Naast de interesse in recht houdt Deborah zich graag creatief en kunstzinnig bezig, met een eigen draai. Dit uit zich bijvoorbeeld in mode, unieke sieraden en de inrichting van het huis. Dit laatste staat in Rotterdam en wordt bewoond samen met partner Mathijs en dwergpincher Cerberus.

De politieke voorkeur gaat uit naar D66, waarbij Deborah als actief lid heeft gewerkt aan de verkiezingscampagnes in Rotterdam. Tevens is zij tijdens de Provinciale Staten verkiezingen van 2011 voorzitter geweest van een lokaal stembureau.

In de afgelopen jaren zijn er vele bijbaantjes geweest, veelal in de horeca en op de Universiteit als studentassistent bij de sectie Strafrecht. In de periode dat zij zelfstandig door Australië reisde (2002-2003) heeft Deborah ook hier ervaring opgedaan in verschillende baantjes, waaronder hostels en een boerderij. Tussen 2008 en 2012 is zij werkzaam geweest aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als docente.

Per september 2012 is Deborah aangenomen als junior docent onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Binnenkort meer over het onderzoek dat zij hier zal gaan uitvoeren.

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/deborahbruin